Suuria voittoja Viking Lotossa

Suuria voittoja Viking LotossaViking Lotto on jäänyt suomalaisten mielissä ehkä pikkasen Loton varjoon. Aina puhutaan suurista Lotto-poteista ja mitä tekisinkään mahdollisella Lottopotilla. Vuonna 1993 käynnistyneessä Viking Lotossa kuitenkin on mahdollisuudet ihan vastaaviin voittoihin. Ehkä suomalaisia veikkaajia harmittaa kun pääpotti karkaa usein muihin pohjoismaihin. Viking Lotto arvotaan aina keskiviikkoisin, se on hyvä lisä keskelle viikkoa tavallisen Loton rinnalle.

Viking Loton miljoonapotteja

Viking Loton suurin potti on ollut vuonna 2013 15,4 miljoonaa euroa. Viking Lotossa pelataan Onnennumeroa. Se kuuluu pelin hintaan. Jos Onnennumero sattuu olemaan yksi arvotuista oikeista numeroista, potista tulee paljon suurempi kuin pääpotti. Suurimmillaan Suomessa on ollut mahdollisuus 26 miljoonan euron pottiin, mutta koska Onnennumeroa ei ollut oikeissa numeroissa, pottia ei jaettu. Tuolloin päävoitto oli 6 miljoonaa ja Onnennumeron osuus olisi ollut 20 miljoonaa. Suomen suurin Viking Lotto-voitto on ollut 2012 7,8 miljoonaa. Toinen lähelle tuota summaa mennyt on 2014 7,5 miljoonaa.

Viking Loton tuplaus

Viking Lottoon tuli tuplaus Loton ja Jokerin rinnalle vuonna 2015. Jos veikkaaja haluaa pelata tuplausta, se maksaa 20 senttiä per rivi, jolloin rivin hinnaksi tulee euro. Jos rivillä on voitto, voitto tuplaantuu. Ainoastaan Onnennumeron voitto-osuutta ei tuplata. Asiakkaat ovat löytäneet tuplauksen, joka kolmas veikkaaja haluaa tuplata. Onnennumeropotti kasvaa aina tietyn määrän pelatuista riveistä. Mitä enemmän pelaajat pohjolassa ja baltiassa pelaavat, sitä enemmän Onnennumero potti kasvaa. Vuonna 2015 suurennettiin Onnennumeroon suunnattavia summia, nykyisin 0,055 euroa siirretään per pelattu rivi ja näin tulevien pottien odotetaan kasvavan.

Muiden maiden Viking Lotto-potteja

Suomalaiset saavat kuitenkin odotella vielä yhtä suuria voittoja kuin Norjassa. Vuonna 2014 Norjalainen keski-ikäinen nainen voitti Viking Lotosta 127 miljoonaa kruunua eli yli 15 miljoonaa euroa. Naisella oli Onnennumero oikein. Norjassa suurimman Viking Lotto-potin on voittanut Tromsalainen mies vuonna 2013. Kyseinen mies vaimonsa kanssa oli luopunut vähää aikaa aikaisemmin tilatusta etelän matkastaan, koska se oli ollut liian kallis. Ei mennyt kauaakaan, kun he voittivat Norjan suurimman potin.

Ruotsi ei ole Suomen tavoin päässyt osalliseksi valtavan suurista voitoista. Syynä voi olla se, että Ruotsissa ainoana maana muista ei ole käytössä Onnennumero. Näin ollen ruotsalaisilla on mahdollisuus vain kaikki oikein maksimipottiin ilman Onnennumeron lisää. Liettualla, Virolla ja Islannilla ei ole myöskään vielä suuria Viking Lotto-potteja.

Kaikilla Viking Lottoon osallistuvilla mailla on oma päävoittonsa, joka kertyy oman maan pelatuista riveistä. Onnennumeron osuus on kuitenkin kaikkien Pohjoismaiden ja Baltian maiden yhteinen, Ruotsia lukuun ottamatta. Onnennumeron pottiosuus on valtava. Usein päävoitto on maksimissaan muutaman miljoonan luokkaa ja Onnennumeron monin kertainen.